Paşaköy’deki arazinin kullanımına ilişkin iddialar tartışma yarattı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Paşaköy’de, Eski Assos yolu kenarında yer alan bir arazinin kullanımı tartışma yarattı. Demokratik Sol Parti (DSP) Çanakkale İl Eski Başkanı İsmail Sedat Kilimli, Güneşane Vakfı’na ait olan 195/11 numaralı parseldeki arazinin kullanımında kamuya ait alanların ihlal edildiğini öne sürdü. Kilimli, ilgili kişilere seslenerek, “Yolumuzu açın, sınırlarınızda kalın.” dedi.

1849

Çanakkale OLAY Gazetesi'nden Sevi Gözay Uğurlu'nun haberine göre;

Demokratik Sol Parti (DSP) Çanakkale İl Eski Başkanı İsmail Sedat Kilimli, Ayvacık Paşaköy’deki 195/11 numaralı parselin, Hollanda menşeli olduğunu öne sürdüğü Güneşane Vakfı tarafından kamuya ait alanların da dahil edilerek genişletilmeye çalışıldığını belirtti. Kilimli, arazinin hemen altında Assos’a inen yolun bulunduğunu belirterek, vakıf yetkilisinin iki arazi arasından geçen Tarihi Eski Taş Yolu kullanmak için Kaymakamlığa başvuruda bulunduğunu söyledi. Kilimli, “Vakıf yetkilisi, ‘Benim burada üzümlerim var, kapı koyacağım’ diyerek taş yolu kullanmak için izin talep etmiş. Amacı da bu yolu kendi arazisindeki restorana katmak.” dedi.

Vakıf yetkilisi tarafından Kaymakamlığa verilen dilekçede, “Paşaköy Köyü, 194 ada, 1,2,3,4 ve 5 nolu parseller ile 195 ada,11 nolu parsellerde zeytin ve üzüm bağı yetiştiriciliği amaçlı tarımsal faaliyetler için parseller arasında kadastrol yol bulunduğu, domuz vb. canlıların girerek zarar verdiği bu yüzden de demir kapı yapma talebinde” bulunulduğu belirtilirken; Kaymakamlık tarafından cevaben ise, “insan ve taşıt geçişine herhangi bir engel teşkil etmeyecek şekilde, demir kapının da kilitlenmemesi şartıyla kullanılarak köyde herhangi bir mağduriyete mahal verilmemesi” şartlarıyla kapı yapımına izin verildiği öğrenildi. Ayrıca, taş yola ışıklandırmalar yapıldığını ve bu iznin hangi gerekçeyle verildiğini sorgulayan Kilimli, Kaymakamlığa yanlış bilgi verildiğini öne sürdü.

Kilimli’nin iddialarına göre; ana asfalt yolun kenarındaki yağmur kanalının içine direkler dikilmiş ve tarihi bir çeşme de vakıf arazisine dahil edilmiş durumda… Kilimli açıklamasında, “Kamuya ait bir araziden bahsediyoruz. Vatandaşın girişini engellemek amacıyla bekçi kulübesi bile yapılmış. Bu bölge yabancılara satışa kapalı. O yüzden araziler; vakıf, dernek ve şirketler üzerinden alınabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Kilimli, Paşaköy Muhtarı Özgür Tunçaltan ile de konuyla ilgili görüştüğünü ancak bir sonuç alamadığını belirtti. Arazinin kamuya ait olduğuna dair iddialarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) ilettiğini söyleyen Kilimli, aynı zamanda Kaymakamlık ve Valilik ile de görüştüğünü ifade etti.

(Sevi Gözay Uğurlu)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş