“Sinerji Toplantıları” kapsamında 5 No’lu meslek grubu üyeleriyle bir araya geldiler

ÇTSO, 5 No’lu Meslek Grubu üyeleriyle sektörel gelişmeleri ve sorunları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

307

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu; rüzgâr ve elektrik enerjisi, gaz dağıtımı, mutfak eşyalarının üretimi ve bilişim teknolojileri üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren 5 No’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde toplandı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısına, Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Ali Deniz, Deniz Tennioğlu ve Recep Yılmaz, Komite Başkanı Emre Altındal, Komite Üyesi Hüsnü Agah Ayhan, sektör temsilcileri, Genel Sekreter Sema Sandal, Komite Temsilcisi Selen Kılıç katılım sağladı.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri; Teknopark’ta yaşanan yer tahsisi sıkıntısı, ara eleman sıkıntısı, yüksek kira bedelleri, iş gücüne ulaşım zorluğu, asgari ücretin üzerindeki yük ve sık sık yaşanan elektrik kesintisinden doğan sıkıntılarını bildirdiler. Ayrıca özellikle aile şirketlerinin kurumsallaşması konusunda eğitim taleplerini ilettiler.

Toplantı hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “5 no’lu Meslek Grubumuzun değerli üyeleriyle bir araya gelerek sektörlerine dair önemli bir görüş alışverişinde bulunduk. Bu toplantılar, üyelerimizin sektörel gelişmeleri değerlendirmesi ve sorunlarını doğrudan dile getirebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Öncelikle belirtmek isterim ki, bu sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz Çanakkale’nin ekonomik gelişimi için kritik bir öneme sahip. Yenilenebilir enerji, bilişim teknolojileri gibi katma değerli, geleceğe yön verecek alanlarda faaliyet gösteren üyelerimizin daha da güçlenmesi, Çanakkalemizin ve Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Üyelerimizin bürokratik süreçlerde yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için üzerimize düşeni yapıyor, ilgili kurumlarla görüşme sağlıyoruz. Gaz dağıtımı sektörü, bölgemizin enerji güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Üyelerimizin yatırım süreçlerinde karşılaştığı zorlukları çözmek adına hem yerel hem de ulusal düzeyde girişimlerde bulunuyoruz. Nitelikli iş gücü yetiştirilmesi adına üniversiteler ve diğer eğitim kurumlarıyla ortak projeler geliştireceğiz. Bilişim teknolojileri, yalnızca bir sektör değil, aynı zamanda diğer tüm sektörlerin gelişiminde bir itici güç. Çanakkale’nin bu alanda öncü şehirlerden biri haline gelmesi için üyelerimizin projelerini destekleyecek girişimlerde bulunacağız. Bu toplantılar sayesinde, üyelerimizin görüş ve önerilerini birinci ağızdan dinliyor ve sektörlerin geleceğine dair ortak bir yol haritası oluşturuyoruz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin sesi olmaya, ihtiyaçlarına çözüm üretmeye ve kentimizin ekonomik vizyonunu güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş