İskenderoğlu, “Çanakkale’nin mor salkımlı sokaklara ihtiyacı var”

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, gazetemiz Çanakkale OLAY yaptığı ziyarette, Çanakkale’nin simgelerinden biri olan mor salkıma dikkat çekerek, “Bizim mor salkımlı sokaklara ihtiyacımız var” dedi.

1434

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu 31 Mart yerel seçimlerine sayılı gün kalırken seçim çalışmaları kapsamında gazetemiz Çanakkale OLAY'ı ziyaret etti. Kentte yapmayı planladıkları projelere ilişkin açıklamalarda bulunan İskenderoğlu, “Yalı Hanı’ndaki mor Salkım Çanakkale’nin simgesi değil midir? Bizim mor salkımlı sokaklara ihtiyacımız var, mis gibi kokacak. İnsanlar o mor salkımlı sokakları görmeye gelecek” dedi.

“Mor salkımlı sokaklara ihtiyacımız var”

İskenderoğlu, kentle ilgili hayalinden bahsederek, mor salkım vurgusu yaptı. İskenderoğlu, “Yalı Hanı’ndaki mor salkım Çanakkale’nin simgesi değil midir? Bizim mor salkımlı sokaklara ihtiyacımız var, mis gibi kokacak. İnsanlar o mor salkımlı sokakları görmeye gelecek. Bir yeri güzelleştirirseniz, insanlar orayı görmek için gelirler. Biz zaten çok güzel ve özel bir şehiriz. Turizmimiz, tarımımız var, şehrimiz dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip. Sadece makyaja, dokunuşa ihtiyacımız var. Ben her yerde söylüyorum, Çanakkale dünyanın en güzel kadınlarından biri, kadın bir şehir Çanakkale ama ona güzel bir makyaj yapılması lazım, doğal güzelliğini bozmadan” dedi.

“Kentsel dönüşümü konuşurken, yerinde dönüşümü konuşuyorum”

Çanakkale Belediye Başkan Adayı İskenderoğlu; “Biz 1 milyonluk bir nüfusumuz olsun istemiyoruz Çanakkale’de, küçük şehir mantığımızı devam ettirelim. Kentsel dönüşümü konuşurken, yerinde dönüşümü konuşuyorum, ben şehri alıp, bir başka verimli topraklara, tarlalara taşınmayı doğru bulmuyorum, tam aksine; taşlık alanlarda bile sera yapalım diyorum. Tarımı, üretimi devam ettirmemiz lazım ama bununla birlikte gecelik konaklama oranımız 1.3’e denk geliyor” dedi.

“Çanakkale’de bir turisti iki gece konaklatamıyoruz”

İskenderoğlu, kente gelen bir turistin ortalama olarak iki gece konaklamadığını ifade ederek, “Böyle olunca turizmden para kazanamıyoruz. İki gece konaklasa; bugün tarımımız daha çok para kazanacak, otele gelen turist orada yemek yiyecek, minibüs şoförümüzü, esnafımız daha çok para kazanacak; dışarıdan gelen ekstra bir gelir gelecek” diye belirtti.

“Kültüre aç bir şehir haline geldik”

İskenderoğlu, öğrencilerle ilgili planlarına dair ise, “Öğrencimizin daha huzurlu olması, daha rahat hareket ediyor olması lazım, dışarıdan gelenler bizim için ekstra gelir; bacasız gelir aslında. Bakın CHP’li bir belediyeden örnek gösteriyorum; Eskişehir gibi Sarıçayımız Porsuk’a benziyor, biz yıllardır orayı temizleyip, çevre düzenlemesini yapamadık, öğrenci şehriyiz, merkezde 47 bin öğrencimiz var ama ne yapıyoruz öğrenci ile ilgili, bir tiyatro salonumuz yok. Eksiklerimizi biliyoruz. Kültüre aç bir şehir haline geldik” dedi.

“Bizim bunları yapabilecek gücümüz var”

İskenderoğlu amfi tiyatro için düşüncelerini ise, “En basitinden belediyenin yeri olduğu için söylüyorum; amfi tiyatromuz var. Karşıda oturanlar rahatsız olduğu için kullanamıyoruz. Oysa oranın üstünü kapatabiliriz. Orada gençler tiyatro, müzik yapsa güzel olmaz mı? Çanakkale’nin bir stüdyosu yok, bunu yapabiliriz, çok basit bir şey bu, gençler orada bateri çalmayı öğrenebilir, kendi kayıtlarını yapabilirler, yeni müzisyenler oluşturabiliriz, yapılabilecek çok iş var; bizim de bu yapabilecek gücümüz var, Çanakkaleli hemşehrililerimiz bu konuda sağduyu ile destek olacaklarını düşünüyorum” sözleriyle paylaştı.



Haberin devamı yarın...

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş