ÇTSO 15 No.’lu Meslek Grubu üyeleri Troya Müzesi’ni ziyaret etti

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) bünyesinde çalışmalarını sürdüren 15 No.’lu Meslek Grubu üyeleri Troya Müzesini ziyaret etti, ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük’ün de katıldığı toplantıda sektörlerini ve Çanakkale turizmini konuştu.

495

Kara ve deniz taşımacılığı, seyahat acenteliği, kargo hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 15 No.’lu Meslek Grubu üyeleri, Troya Müzesi’ni ziyaret etti ve ardından yemekli toplantıda bir araya geldi.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük’ün de katıldığı toplantıda; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 15. Komite Meclis Üyeleri; Turgay Kılıç ve Hakan Doğan Kayalı, 15 No’lu Komite Başkanı Mehmet Gaga, 15 No’lu Komite Üyesi Onur Sabırlıoğlu, Genel Sekreter Sema Sandal, Ticaret Sicil Müdürü Şerife Kurt, Odamız 15 No’lu Komite temsilcisi Seçil Uğur ile sektör temsilcileri hazır bulundu.

15 No’lu Meslek Grubu toplantısının açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı Mehmet Gaga: “15 No’lu Meslek Grubu olarak, öncelikle burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Çalışmalarımızı daha faydalı ve daha verimli hale getirmek adına her zaman sizlerin yanındayız. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Çelik Bey, Genel Sekreterimiz Sema Sandal Hanım ve Odamız 15 No’lu Komite Sorumlusu Seçil Uğur Hanım da sorunlarınızı her zaman dinlemek ve çözüm bulmak için burada. Bizler, sizlerin sorunlarını çözmek için her zaman hazırız. Birlikte daha iyi işler başarmak adına her zaman sizlerle iletişim içinde olmaya devam edeceğiz." dedi.

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez: “Çanakkale’nin tanıtımında değerli iş adamlarımız ve turizmcilerimizin katkısı son derece önemlidir. Sürdürülebilir turizm için ilimizin tanıtımında sizlerin katkıları çok büyük. Özellikle, 2018 Troya Yılı ile başlayan çalışmalarımız başta olmak üzere tüm çalışmalarımızda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğini hep yanımızda hissettik. Bu iş birliği, Çanakkale’nin turizm potansiyelini daha da ileriye taşımaktadır." dedi.

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük: “2018 Troya Yılı, Çanakkale’miz için son derece önemlidir. Bu kapsamda, Çanakkale Troya Müzesi, Avrupa'da 'Yılın Müzesi' ödülünü alan ilk ve tek müze olmanın gururunu yaşamaktadır. Müzemizde sergilerden konserlere ve yoga etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede hitap eden projelerle, kültürel yaşamımıza katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Omuz omuza vererek, Çanakkale’mizi çok iyi noktalara getireceğiz." dedi.

ÇTSO 15 No’lu Komite Meclis Üyesi Turgay Kılıç: “Katılımlarınızdan dolayı Komitemiz adına hepinize teşekkür ediyorum. Bütün turizm etkinliklerimizde hep bizim yanımızda olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odamıza da ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Turizm seyahat acenteleri, taşıma ve deniz acentelerini kapsayan bir meslek grubuyuz. Aktif çalışan bir komiteyiz. 2018 Troya yılında çok büyük çalışmalarımız oldu. Tevfikiye ve Çıplak köyünde OPET, Çanakkale Valiliğimiz ve ilgili müdürlüklerimiz ile birlikte hareket ederek güzel işler yaptık. Balkanlardan gelen misafirlerimizin Çanakkale’mize çok ciddi katkıları oldu. Odamız olarak fuarlara katılıp ciddi çalışmalar yapıyoruz. Aramızda olup bilmediğimiz arkadaşlarımıza Komitemiz olarak ziyaret gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

Toplantı hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; “Odamızın turizm seyahat acentelerini temsil eden meslek grubu üyeleri olarak Troya Müzemizi ziyaret ettik ardından sektörel sorunlar hakkında bir toplantı gerçekleştirdik. Çanakkale’den uçak ile diğer İllere ulaşımda sorunlar yaşanıyor. Özellikle Ankara’dan sonra başka bir İle aktarmalı uçuşunuz varsa çok uzun saatler havaalanında beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bu konuda kamuoyu oluşturmamız lazım. Çanakkale’de kamp ve karavan festivallerinin Çanakkale’ye fayda sağlayacağını düşünüyorum. Yat turizmi konusunda çok eksiğimiz var. 671 Km. kıyı ve sahil şeridi ile Türkiye’nin en büyük ikinci kıyı sahil şeridine sahip ilimizin yeterli bir yat limanı altyapısına sahip olmaması hem ilimiz hem de ülke ekonomimiz için büyük kayıp.

Etkinlik 15 No’lu Meslek Grubu üyelerinin sektörel sorunlar istişarelerde bulunup soru cevap yapılarak son buldu.

(BÜLTEN)
Paylaş