Teknopark masaya yatırıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, 13 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile bir araya gelerek, Teknopark’taki ulaşım, altyapı ve lojistik sorunlarını çözmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

721

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak dayanıklı tüketim mallarının toptan ve perakende satışı, iklimlendirme sistemleri, bilişim, yazılım, elektronik eşya ve GSM sektörlerinde faaliyet gösteren 13 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde bir araya geldi.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek grubu toplantısında, Sayman Üye Şakir Kutluay, 13 no’lu Meslek Komite Başkanı Şener Uğural, Komite Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan, Komite Üyeleri; Meclis Üyesi Erol Özcan, Meclis Üyesi Mehmet Uz, sektör temsilcileri, Genel Sekreter Sema Sandal ile Meslek Komitesi Oda temsilcisi Ercan Ekim hazır bulundu.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri; finansmana erişimde yaşanan zorlukları, bürokrasi sorunları, özellikle yazılım sektöründe vasıflı eleman bulmadaki güçlükleri, Teknopark’a toplu ulaşımın olmadığı ve bu yüzden çalışanlarının kendi imkanları ile ulaşımlarını sağladıkları, büyümek isteyen firmalara yer verilmediği, kargo firmalarının Teknopark’a hizmet vermediği, Çardak Teknopark’ın bakımsız ve ciddi altyapı sorunlarının olduğu ve iş sağlığı güvenliği ile ilgili konularda yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirdiler.

"Teknopark'taki yer, ulaşım ve altyapı sorunlarının çözümü için takipçisi olacağız"

Toplantı hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, "Üyelerimizin yaşadığı sıkıntıları birinci ağızdan dinleyerek çözüm üretmek için çalışıyoruz. Finansmana erişim, bürokratik engeller ve nitelikli eleman bulma konuları sadece Çanakkale’ye özgü değil, ancak yerelde atılacak adımlarla bu süreci kolaylaştırabiliriz. Özellikle yazılım ve bilişim sektörünün desteklenmesi, Çanakkale’nin ekonomik çeşitliliği açısından büyük önem taşıyor. Bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımıza daha iyi bir çalışma ortamı sağlamak için gerekli mercilerle temaslarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşması için teknolojiye ve inovasyona yatırım yapmak zorundayız. Ancak girişimcilerimiz, en temel ihtiyaçları olan ulaşım, lojistik ve fiziki alan gibi konularda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalarımıza yeterli büyüme alanı sağlanmazsa, bu işletmeler ya faaliyetlerini sınırlamak ya da farklı bölgelere taşınmak zorunda kalacak. Bu da Çanakkale için önemli bir kayıp olur. Kargo firmalarının Teknopark’a hizmet vermemesi gibi lojistik eksikliklerin giderilmesi için de girişimlerde bulunacağız. Ayrıca, Çardak Teknopark’ın altyapı ve bakım sorunlarının çözülmesi için de takipçisi olacağız." dedi.

(BÜLTEN)
Paylaş